Røn er et almindeligt træ i Danmark, der står ved hegn og lysåbne skove. Den kan blive op til 15 m høj.
Træet kræver lys, og kan tåle meget vind (https://da.wikipedia.org/wiki/Almindelig_R%C3%B8n).
Træets blade er små og savtakkede. Træet bære røde frugter, som fugle og andre insekter holder meget af (http://www.havenyt.dk/artikler/prydhaven/traeer_og_buske/1291.html)
Frugterne er ikke giftige for mennesker, men enkelte kan give mavepine. Iøvrigt smager de ikke så godt rå, så man spiser automatisk ikke mange af dem.
Bærene kan dog sagtens bruges til madlavning enten gelee, marmelade eller kompot
Opskrift på rønnebæræble-kompot:
Ingredienser:
500g rønnebær
500g æbler
5dl vand
1000g sukker
Opskrift:
Rønnebærene skylles i koldt vand
De dryppes af og ribbes
Æblerne skrælles, kernehuset
fjernes og skæres i både
Rønnebær, æbler og vand kommes i
en gryde og koges ved svag varme 8-10 min
Sukkeret tilsættes og frugten koges
yderligere 8-10 min
Der skal røres hyppigt, så det
ikke brænder på
Hæld kompotten på glas og bind
straks til med syltepapir eller dobbelt pergamentpapir eller luk med
tætsluttende låg
| ||
(opskriften er hentet på: http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=29259) |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar