søndag den 6. september 2015

Et terrarium bliver til

Og så blev dyrene købt!

Min datter var med til at købe dyrene – de vandrende pinde og melorm, hvilket også er med til at intensivere medejerskabsfølelsen af processen som optimering af egen læring. Desuden har hun fået hendes helt egen melorm og skal nu følge dens udvikling til bille. Amalie havde et eget forslag til hvad larven engang bliver til.......”det ved jeg godt – det bliver en sommerfugl” - så det bliver spændende at følge med i......:-)

Vi købte to ”pinde”. De ligner tørre, visne pinde. Det er et insekt med ufuldstændig forvandling, dvs fra æg til nymfe, som vokser sig større og større ved at skifte ”hud”. Jeg håber, jeg har fået et par, så vi kan følge udviklingen fra æg. I hver tilfælde håber jeg vi kan opleve et ”hudskifte” af pindene.
Her ses det meget tydeligt at insektet har 3 par ben
....og 2 følehorn









Et helt hold melorm! - der var liv...

Når de vil, kan de være ret hurtige. Vi skulle hele tiden sørge for at de blev nede i terrariet, hvilket var lidt svært, da det er som om de har klister under fødderne – de hænger ret godt fast. Ellers observere vi ikke, at de er meget aktive. Men de spiser godt. De åd helt vildt, da vi gav dem friske brombærgrene fra haven.
Terrariet er klar

Lidt blød bund...

De vandrende pinde kommer i deres nye hjem, det er spændende

Så skal der findes brombærblade

...hov et par brombær, de skal lige smages...
en smagoplevelse i processen

I fællesskab går det hele lidt nemmere,
samarbejdsevnen er på spil

...og så er terrariet færdigt - klar til observation
...og der blev ædt! Her ses ædespor - indhak i bladene


Ingen kommentarer:

Send en kommentar