søndag den 6. april 2014

Flydende vandfarver


I min billedfortælling har jeg bl.a brugt flydende vandfarver (se billede) til at udtrykke mig med.

Her er der brugt alm. kopipapir som er gjort fugtigt forinden
Flydende akvarel er spændende at arbejde med, da det netop har forskellige udtryksformer afhængig af den teknik man anvender. Her er nogle erfaringer jeg gjorde mig med farverne i maleprocessen:

Flydende vandfarver.
Som ordet siger er det vandfarver, i flydende form. Disse findes i et utal af farver. Det ligner blæk, og bruger man dem direkte, er farverne meget intensive og ligger sig på papiret nøjagtigt hvor penslen placeres. De er derfor gode til meget akkurat arbejde.

Når farver skal flyde ud.
Hvis farverne skal have et mere abstrakt udseende, skal papiret fugtes forinden, fx med en vandstøver. Det er bedst med lidt tykkere og rug papir eller karton, men man kan også bruge kopipapir. Det kræver blot, at man er mere forsigtig, da papiret let kan gå i stykker. Forinden tegnes motivet, hvis et ønskes, op med en permanent tus. Der kan også males med oliekridt forinden, dette tager ikke imod farver, når der males over med vandfarverne.Skal effekten være endnu mere glidende kan man påføre papiret lidt flere dråber vand efter farven er påført.
Som pusteteknik.
Farverne er også gode til at puste ud med et sugerør. Stik sugerøret  ned i farven, sæt en finger for sugerørets andet hul og transporter det over på papiret. Her sættes et dryp eller to og så skal der pustes, i alle retninger. Giver god træning til mundmotorikkenJ
  • Farven kan påføres med pensel, svamp eller pustes på, og farverne er gode til at blande.
  •  Det anbefales at arbejde med handsker, da farven ellers godt kan blive på fingrene i et par dage   
  • Kan anbefales helt ned til treårsalderen.

Sommerfuglen: motivet er tegnet op med permanenttus.Så er papiret gjort fugtigt, for at opnå den mere abstrakte version og tilslut er vandfarerne påført med pensel.
Boblerne er først malet med voksfarver, hvorefter vandfarverne er påført. Her også på fugtigt papir.

En skildpadde. Tegnet af en pige på 3 1/2 år
Man ved aldrig helt, hvordan resultatet bliver, hvis man bruger den "våde" metode.Farverne virker på en måde som tryllefarver,og er gode til at sætte gang i både fantasien og kreativiteten. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar